Notícies

L’Acadèmia del Cinema Català participa al Festival Subtravelling

Un any més el festival incorpora la secció “Gaudí” en la que es projectaran una selecció dels curtmetratges que van ser finalistes als III Premis Gaudí. L’actriu i acadèmica Lluïsa Castell serà l’encarregada de presentar la projecció. Xavi Lite, actor i membre de l’Acadèmia, presentarà la secció “Palmarès”.

L’Acadèmia del Cinema Català participa un any més en l’edició del Festival Subtravelling organitzat per Transports Metropolitans de Barcelona, que té lloc fins el 30 d’octubre. La participació de l’Acadèmia és fruit del conveni que l’entitat va subscriure amb TMB i Rumba Films, coordinadora dels continguts.

A la sessió Gaudí, l’Acadèmia del Cinema Català presenta una selecció dels curtmetratges nominats als III Premis Gaudí, “Lo siento, te quiero” de Leticia Dolera, “Les bessones del Carrer de Ponent” -guanyadora del Gaudí al Millor curtmetratge- de Marc Riba i Anna Solanas, “La Fugida” de Víctor Carrey, “Get Stuffed” d’Àlex Villagrasa i “Exercici” de Raúl Pérez. La sessió “Gaudí” tindrà lloc el proper dijous, 27 d’octubre, a les 19h, al Mini cinema situat al vestíbul de l’estació Universitat (L2 i L1) i la presentació de la projecció anirà a càrrec de Lluïsa Castell, actriu que forma part del repartiment de “Pa Negre”.

“Palmarès”, l’altra secció paral·lela del Festival, tindrà lloc el 29 d’octubre al Mini cinema de la parada de metro Universitat i serà presentada per l’actor i acadèmic Xavi Lite. Aquesta secció ofereix una selecció dels curtmetratges guanyadors a la darrera edició de FILMETS Badalona Film Festival, que a la vegada han estat guardonats a festivals internacionals com Sundance, Clermont-Ferrand, Cannes, Berlín, Toronto i premiats o nominats als Premis César, Goya, Ócars, Bafta, etc. Els curts que es projectaran són: “Hurlement d’un poisson” (França) de Sébastien Carfora, “Lost and found” (Regne Unit) de Philip Hunt, “Panchito” (Espanya) d’Arantxa Echevarría, “Impossible” (Estats Units) de Lucas Martel i “Dental breakdown” (Irlanda) d’Ian Power.

 La secció oficial del Subtravelling està formada per 30 curtmetratges que es sotmeten a la votació popular a través de la pàgina web del festival per tal d’escollir el millor microcurt de l’any. http://subtravellingfestival.tmb.cat/2011/ca/microcurts

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat