Notícies

Mor Arnau Olivar Daydí, Membre d'Honor de l'Acadèmia

arnau olivar2

La matinada del 31 de gener de 2016, mentre celebràvem els Gaudí, va morir Arnau Olivar Daydí, Membre d’Honor de l’Acadèmia.

L’enterrament es celebra demà, dimecres, 3 de febrer, a les 12.30h al Tanatori de les Corts.

Crític i cineclubista. Arnau Olivar fou un pioner de l’organització de cineclubs a Catalunya, activitat que inicià el 1948; als 80 va ser President de la Federació Catalana de Cineclubs i redactà els primers estatuts de l’entitat. Entre el 1957 i 1970 creà les sessions anomenades “Llanterna màgica”, mítics week-ends cinematogràfics a Perpinyà amb la col·laboració del Cineclub de Perpinyà i la Federació Francesa de Cineclubs. També organitzà el cineclub del monestir de Montserrat. Com a crític, va col·laborar assíduament a les publicacions de la col·lecció Voz e Imagen (1963-77), la revista Serra d’Or, o el diari Avui, entre moltes d’altres.

També com a guionista va ser actiu, coescrivint el film Vida de familia (1963) i firmant el del documental Barcelona és de tots, de Pere Balanyà (1980). Entre 1968 i 1970 va ser professor de teoria del muntatge a la reconeguda Escola de Cinematografia Aixelà, i l’any 1987 va rebre el Premi Extraordinari de Cinematografia per part de la Generalitat. El 2010, l’Acadèmia del Cinema Català el va nombrar Membre d’Honor per la seva contribució activa en la difusió del cinema. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat